Spiren barnehage

Vi er en barnehage med «utvidet kristen formålsparagraf». 
Hva er det? Jo, Det betyr at vi står friere i forhold til andre barnehager med vanlig formålsparagraf til å formidle det kristen budskap. Når vi snakker om å formidle inneholder det at barna skal få kunnskap om den kristen tro og da spesielt gjennom Norges kristen høytider, men også igjennom fortellinger fra nye og gamle testamente. Gjennom dette ønsker vi mest av alt at bana skal få oppleve og lære seg nestekjærlighet, respekt og tilgivelse.

Spiren barnehage er en barnehage som eies av Salem Åros. De ansatte i barnehagen har ulik bakgrunn og forskjellige livssyn, men alle har respekt for den kristne tro og er lojale mot barnehagens formålsparagraf.

Kan jeg har barnet mitt i barnehagen selv om jeg har et annet livssyn?Ja er svaret på det! Vi respekterer at familier har ulikt livssyn. Foreldre med annen bakgrunn og tro har siden oppstart av barnehagen latt barnet sitt delta på alt vi har gjort og formidlet i barnehagen. 

Barnehagen vår ligger svært sentralt til, en kort spasertur til skog og mark. Vi liker å være ute, og vi har et fint uteområdet som byr på varierte og spennende opplevelse. Balansestokker, eventyrhytte, lekestativer. Vi er også i gang med å utvikle sykkelbane. Dette er noe av det barna i Spiren liker å leke med når de er ute. Gode naturopplevelser er noe av det vi setter pris på. Vi liker å komme oss ut på tur, gjerne med kakao og matpakken i sekken, og til en Lavo vi har i nærheten. Hinderløyper, dyrelyder og ake om vinteren er ofte på agendaen når vi er på tur, og ingenting er så koselig som en eventyrsamling i det fri.

Vi har også et svært hyggelig og innbydende innelokale. Veggene blir iherdig dekorert med barnas kunstverk, og vi er opptatt av å legge til rette for variert og god lek når vi er inne. Det innebærer også å få utløp for våre kreative impulser, med maling, forming og lignende aktiviteter. De kreative områdene er også et av våre satsingsområde. Vi vil gi barna gode opplevelse gjennom forming, sang, dans. Vi er skapende mennesker, og barna skal få utforske sin egen skapertrang og kreativitet.

Barnehage består av to avdelinger, som du kan lese mer om her på nettsiden. Vi tilbyr 60%, 80% og 100% plasser. Vi er godt bemannet og det er selvfølgelig noe barna får stor glede av ved at vi har tid til hvert enkelt barn og det gir oss mulighet til og kunne bruke nærmiljøet i Åros og Røyken på en god måte. Mer om våre verdier finnes i Årsplanen som du kan lese her. 

I vår barnehage er nå alle faste ansatte kurset grundig i trygghets sirkelen slik at dette vil kunne komme deres barn til gode. Vi ønsker å kunne gi dere og barna deres det lille ekstra av tid og ressurser man trenger i løpet av tiden i barnehage. 

Våre vedtekter kan du lese her: file:///C:/Users/Line/Desktop/vedtekter/Vedtekter%20for%20Spiren%202020.pdf 

 

Slik søker du

Slik søker du

Her søker du om plass for ditt barn i Spiren Barnehage. Hvis du trykker på linken under kommer du til søknadssiden. Søk her.
Dette skjer

Dette skjer

Siste nytt, årsplan og ukesplaner for hver avdeling. Her kan du lese om det som til enhver tid foregår i barnehagen.Årsplan 2017 2018
Om Spiren Barnehage

Om Spiren Barnehage

I Spiren barnehage har vi naturopplevelser, musikk, sang og dans som satningsområder. Men vi har også mange andre aktiviteter.