Om oss

Spiren barnehage

Spiren barnehage er en privat barnehage som eies av Salem Åros. Barnehagen har en veldig sentral beliggenhet, en kort spasertur til skog og mark, strand og sentrum. Hver uke har vi turdag der vi bruker det flotte nærmiljøet vårt. «Gjennom utforsking, opplevelser og erfaringer skal barnehagen bidra til å gjøre barna kjent med eget nærmiljø, samfunnet og verden.» (rammeplan 2017) Vi tar ofte med oss mat når vi er på tur og synes det er ekstra stas når vi får lager et bål og serverer lunsjen rett fra bålet. Rett på utsiden av barnehagen har vi et unikt skogsområde der barna får oppleve naturen som arena for lek og læring.

De voksne i Spiren barnehage elsker å være ute og benytter store deler av dagen ute når været tillater det. Vårt uteområde er i stadig utvikling og sammen med barna ønsker vi å skape magiske lekearenaer med variert innhold.

«Barnehagen skal legge til rette for at barna kan få et mangfold av naturopplevelser og få oppleve naturen som arena for lek og læring. Barnehagen skal legge til rette for at barna kan forbli nysgjerrige på naturvitenskapelige fenomener, oppleve tilhørighet til naturen og gjøre erfaringer med bruk av teknologi og redskaper.» (Rammeplan 2017)

Ut på tur

«Ut på tur, aldri sur. Kle deg godt og vær litt lur…»

«Barna skal lære å ta vare på seg selv, hverandre og naturen. Bærekraftig
utvikling omfatter natur, økonomi og sosiale forhold og er en forutsetning
for å ta vare på livet på jorden slik vi kjenner det. Barnehagen har derfor
en viktig oppgave i å fremme verdier, holdninger og praksis for mer bærekraftige samfunn» (Rammeplan 2017)

Bærekraftig utvikling

Våre lokaler

Vi har også et svært hyggelig og innbydende innelokale. Veggene blir stadig dekorert med barnas kunstverk, og vi er opptatt av å legge til rette for variert og god lek når vi er inne. Det innebærer også å få utløp for kreativitet; maling, forming og lignende aktiviteter. Vi er skapende mennesker, og barna skal få utforske sin egen skapertrang og kreativitet.